Huur betalen

Met de kale huurprijs bedoelen we het bedrag dat u als huurder betaalt voor het gebruik van de woning. In de huurovereenkomst kunnen ook afspraken staan over servicekosten. Bijvoorbeeld de kosten voor het schoonmaken
van gemeenschappelijke ruimtes, de gemeenschappelijke verlichting, de complexbeheerder en voorschot stookkosten. Deze kosten betaalt u maandelijks via een voorschot tegelijk met de huur. De werkelijke servicekosten kunnen hoger of lager uitvallen. Daarom ontvangt u ieder jaar een eindfactuur. Daarin staat vermeld of u geld moet bijbetalen of terug ontvangt.

U kunt de huur op verschillende manieren betalen.

Automatische incasso door AlleeWonen

U kunt ook een machtiging invullen, waarmee u AlleeWonen toestemming geeft om iedere maand de huur van uw rekening af te schrijven. U kunt dan kiezen of dat op de eerste, de vijftiende (mits uitkeringsbewijs overhandigd kan worden) dag van de maand gebeurt. Wilt u betalen via automatische incasso, dan kunt u een machtigingsformulier voor automatische incasso downloaden via Mijn AlleeWonen. U kunt ook het contactformulier invullen om het machtigingsformulier aan te vragen. 

Mijn AlleeWonen

Via Mijn AlleeWonen kunt u online uw huur betalen met iDEAL. Mocht er nog huur openstaan, dan ziet u dat ook. U kunt uw betaling dan meteen online voldoen.

Acceptgirokaart / internetbankieren

Iedere maand ontvangt u een acceptgirokaart, die u vervolgens invult en naar uw bank stuurt. U kunt de acceptgirokaart ook per internetbankieren betalen. Bij deze betalingwijze geldt dat de huur voor de eerste dag van de maand op de rekening van AlleeWonen moet staan.

FiNBOX: uw digitale brievenbus voor financiële post

U kunt er voor kiezen om uw financiële post van allerlei bedrijven digitaal te ontvangen in uw FiNBOX in uw eigen internetbankier-omgeving. Veel bedrijven versturen hun nota's al digitaal en veel mensen maken er al gebruik van. Als u nog maandelijks van ons een acceptgiro ontvangt voor de te betalen huur, dan kunt u er vanaf nu voor kiezen dat AlleeWonen deze acceptgiro naar uw FiNBOX stuurt, uw eigen financiële inbox. U krijgt dan geen acceptgiro meer thuis gestuurd.

Vanuit uw internetbankier-omgeving kunt u meteen vanuit de FiNBOX het bedrag betaalbaar stellen. U hoeft de betaalgegevens dus niet meer over te typen. Dat geeft gemak! Bovendien heeft u met FiNBOX één plaats voor al uw financiële post en hoeft u het thuis niet meer in mappen te ordenen. Dit scheelt papier!

Overstappen

Wilt u vanaf nu uw acceptgiro van AlleeWonen digitaal ontvangen? Dan kunt u zich hier voor FiNBOX aanmelden. Dat kan overigens ook via uw eigen internetbankier-omgeving. Wilt u meer algemene informatie over FiNBOX? Kijk dan op www.finbox.nl.

Automatische overschrijving door uw bank

Als u bij uw bank of via internetbankieren een opdracht geeft om de huur maandelijks over te maken, moet de huur voor de eerste dag van de maand op de rekening van AlleeWonen staan.

Uitgelicht

Ik heb een vraag