Huurachterstand

Als u eenmaal achter gaat lopen met het betalen van uw huur, dan is het moeilijk om de achterstand weer weg te werken. We adviseren u om bij huurachterstand altijd contact op te nemen met AlleeWonen.

Betalingsachterstand

Als u de huur niet op tijd betaalt en een huurachterstand opbouwt, dan ontvangt u een betalingsherinnering. Hierin worden de incassokosten vermeld. Het is mogelijk om bij huurachterstand een betalingsregeling met AlleeWonen te treffen. De achterstallige huur kunt u dan in termijnen betalen. Deze betalingsregeling kost u niets. U kunt een betalingsregeling aanvragen via Mijn AlleeWonen.

Er zijn uiteraard wel voorwaarden gebonden aan het treffen van een betalingsregeling. Zo mag een betalingsregeling één keer per jaar worden getroffen, met een maximum van zes betalingstermijnen waarin minimaal € 50 per maand wordt betaald aan huurachterstand. Bovendien is een automatische incasso per de 1e van de maand verplicht wanneer u een betalingsregeling overeenkomt. De machtiging hiervoor moet geregeld zijn alvorens de betalingsregeling concreet kan worden vastgelegd.

Het aanvragen van een betalingsregeling doet u via Mijn AlleeWonen. Daarna wordt er contact met u opgenomen.

In onderstaande animatie leggen wij uit wat er gebeurt als u uw huur niet betaalt en het aan de deurwaarder of kantonrechter moet worden overgedragen. In een interview met de teammanager van AlleeWonen en de deurwaarder kunt u lezen hoe het hele proces in elkaar zit.

 

Schuldhulpverlening

Met deskundige hulp op het gebied van schuldhulpverlening zijn er wellicht oplossingen te vinden voor grote financiële problemen. Schroom niet en meld het ons (via het contactformulier of via info@alleewonen.nl. U kunt ons ook bellen via telefoonnummer 088 255 2000). Als betalingsproblemen heeft en u kunt dit zelf niet oplossen, dan adviseren wij u voor Breda contact op te nemen met Zorg voor Elkaar Breda (www.zorgvoorelkaarbreda.nl) / 0765251515 en voor Roosendaal met WegWijs Roosendaal (www.wegwijsroosendaal.nl / 140165). Maatschappelijke organisaties werken samen om ervoor te zorgen dat u ondersteuning of hulp krijgt. 

 

Uitgelicht

Ik heb een vraag