Huurtoeslag

U kunt in aanmerking komen voor huurtoeslag als uw maandelijkse huurbedrag in verhouding tot uw inkomen te hoog is.

De huurtoeslag wordt berekend over de kale huur plus de servicekosten (de subsidiabele huur) en is gebaseerd op uw actuele inkomen. Het toeslagjaar loopt van 1 januari tot 1 januari. Via www.toeslagen.nl kunt u met uw DigiD online uw huurtoeslag aanvragen. Via de belastingdienst kunt u ook telefonisch een aanvraagformulier opvragen. U belt dan met 0800 0543. Binnen acht weken na het indienen van een volledige aanvraag ontvangt u de beschikking.

In de Wet op de Huurtoeslag (WhT) verandert de leeftijd waarop toeslagontvangers te maken krijgen met de regeling voor gepensioneerden, doordat de pensioengerechtigde leeftijd vanaf 2013 stapsgewijs omhoog gaat. In 2014 is de pensioengerechtigde leeftijd 65 jaar en twee maanden.

Wijzigingen uitkering huurtoeslag

U krijgt te maken met een wijziging van uitkering van de huurtoeslag. Deze wijziging is in december 2013 ingegaan.

De Belastingdienst Toeslagen moet met ingang van januari 2014 de huurtoeslag overmaken op één rekeningnummer. Dit rekeningnummer moet op naam van uzelf staan. Deze nieuwe werkwijze is vastgelegd via een wetswijziging. Dit betekent dat u met ingang van januari 2014 de volledige huurprijs aan AlleeWonen moet gaan betalen.

Ontvangt u normaal gesproken huurtoeslag? De Belastingdienst Toeslagen maakt de huurtoeslag over. Deze huurtoeslag is dan voor de nieuwe huurmaand bestemd. Het vooraf overmaken van de huurtoeslag gebeurt elke maand op deze manier.

Voor vragen kunt u terecht op www.belastingdienst.nl/geldzaken. Of bel de Belastingtelefoon via 0800 0543.

Handige links

www.huurcommissie.nl

www.rijksoverheid.nl

www.woonbond.nl

 

Uitgelicht

Ik heb een vraag