Zijpaneel van balkon Beneluxflat valt op dak winkelcentrum Roselaar

Persbericht 13 augustus 2017

In het begin van deze middag is een zijpaneel van een balkon van de Beneluxflat aan de Laan van Brabant op het dak van het winkelcentrum de Roselaar gevallen. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen.

Omgeving afgezet

Betonrot is de reden van het loslaten dit betonnen zijpaneel van 1,5 bij 2 meter. Dit blijkt uit onderzoek door de bouwinspecteurs en -constructeurs van de gemeente Roosendaal.

Uit voorzorg is de omgeving van de flat door de gemeente Roosendaal afgezet. Het tankstation Berkman is niet bereikbaar.

Morgen volgt een uitgebreid constructief onderzoek van alle balkons van de flat. Bewoners van 22 appartementen aan de zuidkant van de flat mogen uit voorzorg het balkon van hun woning niet betreden totdat het onderzoek heeft plaatsgevonden. De bewoners zijn van vanmiddag allemaal persoonlijk geïnformeerd.

Burgemeester Niederer: “Wij zijn erg geschrokken toen we dit bericht hoorden. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. Wij gaan samen met AlleeWonen nader onderzoek instellen. Veiligheid van de bewoners staat voorop; zij zijn geen moment in gevaar geweest”.

Tonny van de Ven, bestuurder van AlleeWonen: “Ook wij zijn geschrokken en zijn gelijk gestart met het persoonlijk informeren van onze bewoners. Morgen starten we direct met nader onderzoek naar de oorzaak”

Uitgelicht

Ik heb een vraag