Ik woon in de Limerick / Kwatrijn

Hier vindt u alle informatie van AlleeWonen Energiebedrijf specifiek voor bewoners van de Limerick en Kwatrijn.

Passiefhuis

De Limerick & Kwatrijn zijn gebouwd als ‘passiefhuis’. In een passiefhuis worden de warmteverliezen tot een minimum gereduceerd door een optimalisatie van de isolatie, grote luchtdichtheid en warmteterugwinning via het ventilatiesysteem. En er wordt optimaal gebruik gemaakt van warmte via de zon. Een passiefhuis heeft geen traditioneel verwarmingssysteem nodig en toch heerst er een aangenaam binnenklimaat. Dit betekent dat een passiefhuis veel minder energie nodig heeft dan de gemiddelde bestaande woning. Met al maar stijgende energiekosten bent u met een passiefhuis, nu en in de toekomst verzekerd van lage energiekosten.

Collectieve zonneboiler

De appartementen in De Limerick en Kwatrijn zijn aangesloten op een collectief duurzaam energiesysteem. Dit houdt in dat de warmte voor de woning wordt opgewekt door een collectieve zonneboiler. Het warm water wordt daarmee (deels) opgewarmd door de zon. Alle appartementen in het complex zijn op deze boiler aangesloten.

Verwarming & warm tapwater

Het duurzame energiesysteem voorziet uw woning ook van verwarming en van warm tapwater. Het warme water dat uw woning in komt, wordt in de berging door een warmtewisselaar na verwarmd tot 70 graden, zodat u uit uw douche en kraan heet water krijgt. 

Leveringsovereenkomst

De collectieve zonneboiler is eigendom van AlleeWonen Energiebedrijf. U sluit een leveringsovereenkomst af met dit energiebedrijf voor de levering van uw verwarming en het opwarmen van het warm tapwater.

Voorschot

De kosten voor uw verwarming en het opwarmen van het warme water betaalt u elke maand via een voorschot. Het voorschottarief wordt vastgesteld als u in de woning komt wonen. De actuele tarieven vindt u hier. Het voorschot wordt elke maand automatisch in rekening gebracht door AlleeWonen Energiebedrijf.

Afrekening

Aan het begin van het nieuwe jaar wordt gekeken wat uw werkelijke verbruik was. Vervolgens ontvangt u het teveel betaalde bedrag terug. Indien u meer heeft verbruikt, dient u bij te betalen. Op dat moment wordt uw voorschotbedrag ook aangepast.

Elektriciteit & koud water

Uw elektriciteitsrekening betaalt u aan een leverancier die u zelf kan kiezen, zoals bijvoorbeeld Essent of GreenChoice. Het water dat u gebruikt, wordt in rekening gebracht door Brabant Water.

Geen gas

Het verwarmen van de woning gebeurt door een aantal radiatoren. Omdat u bent aangesloten op een collectief warmtesysteem heeft u geen eigen ketel in de woning. Daardoor is er ook geen gas in de woning aanwezig. U kookt dus elektrisch.

Ventilatiesysteem

Het ventilatiesysteem in uw woning zorgt voor verversing (en bij bepaalde systemen ook filtering) van lucht in de woning. U heeft geen last van tocht. Geurtjes en vocht worden afgevoerd. Het ventilatiesysteem hoort bij de woning en valt niet onder het contract dat u heeft met AlleeWonen Energiebedrijf.

Temperatuur regelen

U regelt de temperatuur in uw woning met de thermostaat in de woonkamer. Daarnaast is het ook mogelijk om de temperatuur in de slaapkamer enkele graden na te regelen ten opzichte van de woonkamer. In de winter kunt u dan bijvoorbeeld instellen dat het in de slaapkamers wat minder warm is. Het advies is om de kamerthermostaat zo veel mogelijk op één stand te houden, zowel ’s winters als zomers, dag en nacht. Het vaak wijzigen van de temperatuurstand kost veel energie en dus elektra.

Onderhoud

Als u een woning met een duurzaam energiesysteem van AlleeWonen Energiebedrijf koopt of  huurt, dan heeft u geen omkijken naar het onderhoud van dit systeem. AlleeWonen Energiebedrijf heeft hiervoor meerjarenonderhoudscontacten met erkende onderhoudsbedrijven. U heeft wel een meldingsplicht als het gaat om het melden van storingen.

Uitgelicht

Ik heb een vraag