Haagpoort

Haagpoort is een arbeidersbuurt die ontstaan is in de jaren '30. Het is een dichtbevolkt deel van Breda met veel kleine woningen, vooral sociale huurwoningen. Het deel Westeinde in jaren '90 geheel vernieuwd. De buurt wordt begrensd door de Singel. Er is veel bedrijvigheid aan de Haagweg en Haagdijk.

AlleeWonen heeft 268 woningen in Haagpoort. Ons woningaanbod in Haagpoort vindt u op www.klikvoorwonen.nl. U kunt zich via deze website inschrijven voor de woningen.

Onderhoud

In 2017 voert AlleeWonen in Haagpoort diverse onderhoudswerkzaamheden uit:

Straat en huisnummers Omschrijving Start Einde
Haagweg 95 tm 101B
Vincent van Goghstraat 47 tm 75B
Vervangen verlichting 
1ste kwartaal 4de kwartaal
Havermansstraat 1 tm 67
Oranjeboomstraat 3 tm 9
van Vlietstraat 2 tm 68
Weerijssingel 3 tm 9
Vervangen verlichting 1ste kwartaal 4de kwartaal
Vestkant 107-1 tm 109A-5
Vervangen entreematten
1ste kwartaal 1ste kwartaal
       

 

Onderhoud en start-/einddata zijn onder voorbehoud. Enkele weken vooraf informeren wij bewoners schriftelijk wanneer we starten.

 

Maatschappelijke projecten

  • Get Started

Het project 'Get Started' is er voor jongeren van 16 t/m 27 jaar uit de wijken Haagse Beemden, Haagpoort, Tuinzigt, Hoge Vucht, Doornbos en Linie. Coaches zetten zich in voor jongeren die geen opleiding volgen, geen werk hebben of een stageplek zoeken. AlleeWonen investeert in jongeren onder andere via Get Started. Professionals in de wijken kunnen jongeren doorverwijzen en gezinnen erop attenderen. Jongeren kunnen ook zelf contact zoeken met de coaches, evenals bezorgde moeders, zussen en vrienden. Wil je meer weten over Get Started of wil je jezelf of iemand anders aanmelden: kijk op www.getstartedbreda.nl.

  •  Opruimtroepers

De buurt wordt 1x per maand schoongemaakt door kinderen en volwassenen. Met behulp van prikstokken zullen de straten worden ontdaan van zwerfafval. Iedereen, van jong tot oud, kan meedoen. Kinderen tot 13 jaar krijgen aan het einde van de rit een beloning. Hoe vaker ze meehelpen hebben, hoe hoger de beloning.

Voor meer informatie over wat er te doen is in de wijk, kijk op www.wijkwijsbreda.nl

Uitgelicht

Ik heb een vraag