Duurzaamheid

AlleeWonen is sinds 2008 al bezig de huizen duurzamer te maken. Maar het tempo waarmee we onze huizen energiebestendig maken voor de toekomst gaat flink omhoog. Onze stip aan de horizon is dat in 2050 onze huizen gemiddeld CO2-neutraal zijn.

Onze visie op duurzaamheid

Op naar huizen met een lager energieverbruik en meer comfort

 

Stap voor stap energiezuiniger

De komende 33 jaar gaat AlleeWonen daarom stap voor stap de huizen energiezuiniger maken.  We willen dat onze huizen in de toekomst minder energie gaan verbruiken. Dit willen we voor elkaar krijgen door de huizen goed te isoleren en te zorgen dat ze minder gas gaan verbruiken of helemaal geen gas meer nodig hebben. Een duurzaam huis is bij AlleeWonen in de toekomst uiteraard ook aangesloten op duurzame energie opgewerkt door bijvoorbeeld zonnepanelen, windmolens op of bij de huizen of door groene energie in te kopen. 

Kort samengevat: 

 1. Warmtevraag in de huizen verminderen en duurzamer maken
 2. Elektriciteitsvraag in de huizen verminderen en duurzamer maken (groene energie) 

Draagvlak bewoners

De huurdersraden van AlleeWonen vinden het belangrijk werk te maken van het energiezuiniger maken van de huizen. Zij hebben met ons afgesproken dat na de fusie met Woonstichting Etten-Leur het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen prioriteit is. En dat duurzaamheidingrepen bij voorkeur ook moeten bijdragen aan  de betaalbaarheid van de huizen. De financiële meerwaarde van de fusie wordt de komende 5 jaar voor een groot deel ingezet voor de verduurzaming van onze huizen: Breda € 2 miljoen, Roosendaal € 2,5 miljoen en Etten-Leur € 1 miljoen. 

Uitgangspunten van ons duurzaamheidsbeleid

 • Een duurzaam huis is niet alleen op duurzame energie aangesloten, maar heeft minder energieverbruik door goede isolatie.
 • Bij het verduurzamen van de huizen zorgt AlleeWonen voor een gezond en comfortabel klimaat in huis. Dit doen we door het aanbrengen van goede ventilatie die de warmte terugwint en hergebruikt;
 • In alle gevallen combineren we de overgang van gas naar duurzame warmte met de verandering van koken op gas naar elektrisch koken. 

Momenten van aanpak

Wij maken onze huizen energiezuiniger:

 • bij geplande renovatie of groot onderhoud
 • bij planmatig onderhoud zoals een schilderbeurt of vervangen CV-ketel
 • bij mutatie zodat we kunnen versnellen
 • via extra energieprojecten zodat we kunnen versnellen

Wat we gaan doen    

Download de pdf van de infographic 'visie op duurzaamheid"

infographic visie op duurzaamheid alleewonen

 

Projecten in uitvoering of al klaar

Projecten in de planning en onder voorbehoud:

 • 51 woningen Princenhage groot onderhoud met energetische woningverbetering (=isolatie) mits genoeg draagvlak onder bewoner (Breda)
 • zonnepanelen op 50 eengezinswoningen Geeren-Zuid (Breda)

 

Maar huurders kunnen zelf ook het nodige doen aan energiebesparing. Hieronder vindt u links naar websites met aanvullende informatie en tips over dit onderwerp.

Interessante links

Tips om je stookkosten te verlagen (AlleeBelicht)

www.milieucentraal.nl
www.woonbond.nl
www.energie-besparen.info
www.meer-energie-besparen.nl
www.energiesubsidiewijzer.nl
www.verbeteruwhuurwoning.nl
www.meermetminder.nl

 

Uitgelicht

Ik heb een vraag